A elucidat cineva misterul din Triunghiul Bermudelor?

Da, probabil cu totii ati auzit de Triunghiul Bermudelor. S-au facut N filme pe tema lui, s-au facut N la puterea 2 documentare prin care se incearca sa se afle adevarul. Din pacate, nimic concret nu a putut fi explicat pana de curand, cand s-ar parea ca de vina pentru fenomenele ciudate ar fi acumularile de gaz metan din subsolul marin al Triunghiului. Aceste pungi de gaz ar exploda violent si ar urca la suprafata oceanului, conducand astfel la prabusirea avioanleor si scufundarea vapoarelor. Aceasta este teoria expertilor rusi, bineinteles criticata de zor de ceilalti experti din breasla internationala.

Unde se afla Triunghiul Bermudelor?

Triunghiul Bermudelor estre cuprins intre Insulele Bermude, Porto Rico si Fort Lauderdale. Aici au disparut de-a lungul timpului nenumarate vapoare si avioane fara ca nimeni sa stie ce s-a intamplat exact. Totusi, cercetatorii rusi sustin ca acesta este adevarul: pungile de gaz metan care ajung la suprafata. Flotabilitatea se pierde atunci cand aceste pungi de gaz ajung la suprafata producand scufundarea vapoarelor si pierderea portantei avioanelor.

Igor Ieltov spune pentru The Siberian Times: “Triunghiul Bermudelor este un efect al reacțiilor hidraților de gaze naturale, care încep să se descompună activ, gheața metanică trecând în formă gazoasă. Această reacție se produce rapid, ca o avalanșă sau ca o reacție nucleară, eliberând volume uriașe de gaz. Astfel, apa oceanului ajunge să pară că fierbe, iar vapoarele se scufundă pentru că-și pierd flotabilitatea. Același fenomen duce și la suprasaturarea anumitor porțiuni atmosferice cu metan, ceea ce produce puternice turbulențe atmosferice și prăbușirea aparatelor de zbor”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.