Ce inseamna agricultura ecologica si care sunt principiile sale

Agricultura ecologica reprezinta parte a agriculturii care asigura productia de fructe si legume fara chimicale. Desi pare ceva imposibil de obtinut in contextul actual al societatii, exista oameni care se ocupa cu asemenea lucruri si bineinteles, produsele ecologice sunt mult mai sanatoase dar si mai scumpe fata de cele clasice. Acum, haideti sa discutam putin despre principiile agriculturii ecologice…

Agricultura ecologica desi de multe ori pare scoasa din joc de marii producatori, va asigur ca ea exista pe piata, chiar daca intr-o forma mult diluata fata de ceea ce reprezinta productia normala. Evident, nici oamenii nu au o inclinatie inspre ecologic, altfel ca agricultura ecologica reprezinta un sector restrans.

Dupa cum spuneam mai sus, micii agricultori sunt cei care produc ecologic si de cele mai multe ori, ei sunt cei care au de suferit din cauza politicilor insuficient dezvoltate la nivel de comunitate in acest sens. In cazul in care apare aceasta sustinere, agricultura ecologica aduce beneficii pentru comunitatile rurale.

In cazul in care nu stiati, in lume exista zone in care recoltele au un randament destul de scazut din cauza multor factori precum vremea, solurile. Desi e nevoie de o agricultura care sa ajute la hranirea populatiei, de multe ori nu se intampla asta. Lucrurile se pot schimba cu ajutorul agriculturii ecologice. Agricultura ecologica contribuie la reciclarea nutrientilor si la sechestrarea carbonului.

Agricultura ecologica poate sa existe numai intr-un cardu similar cu biodiversitatea. Ecosistemele sunt incurajate de aceasta diversitate si astfel, agricultura ecologica ajuta la biodiversitate prin diversitatea semintelor salbatice si cultivate, reciclarea nutrientilor, regenerarea solurilor.

Bineinteles ca agricultura ecologica aduce dupa sine un sol si o apa mult mai curate intrucat fertilizarea nu este facuta cu produse chimice. Fantanile, raurile si lacurile sunt ferite astfel de poluare, solul este de asemenea protejat de eroziune. Agricultura ecologica mentine mediul inconjurator mai curat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.