Zvonuri despre culturile modificate genetic

Cu totii am auzit de aceste legume modificate genetic si cu siguranta cu totii am auzit ca prin UE nu prea e voie cu ele. Cu toate acestea, nimeni nu stie de ce cu adevarat, aparand o sumedenie de zvonuri care mai de care mai ciudate care sa intareasca decizia UE. Ei bine, in cele ce urmeaza o sa transam si noi cateva dintre cele mai ridicole zvonuri legate de plantele modificate genetic…

  1. CMG – culturile modificate genetic – pot sa puna capat foametei. Initial acesta cica ar fi fost scopul pentru care au fost produse, insa desi multe la numar, au un randament mult mai scazut fata de cele clasice. Foametea nu poate fi eradicata cu o inginerie genetica prost pusa la punct, drept dovada, inca exista foamete pe glob.
  2. CMG sunt solutia pentru combaterea schimbarilor climatice. O alta gogomanie care cica ar sustine faptul ca aceste culturi sunt rezistente la schimbarile climatice. In loc sa se combata schimbarile climatice in sine cu solutii practice, se modifica plantele ca sa se adapteze?
  3. CMG sunt sigure pentru consum. Ei bine, pana acum nimeni nu stie exact daca aceste plante sunt raspunzatoare pentru diverse boli aparute suspect la cei care le consumau, cercetatorii se plang de faptul ca li se interzice accesul la informatii.
  4. CMG sunt profitabile pentru agricultori… Ei bine, nici asta nu-i adevarata, intrucat preturile pentru semintele modificate genetic au tot crescut in ultimele decenii din cauza faptului ca buruienile rezistente la erbicide sunt tot mai “puternice” si greu de starpit.
  5. CMG pot fi cultivate in paralel cu alte sisteme agricole. Nu, CMG au obiceiul de a contamina culturile nemodificate genetic, asa ca nici asta nu-i adevarata. Peste 400 de asemenea incidente au fost raportate la nivel mondial pana acum. In plus, agricultorii care vor sa cultive ambele variante, sunt nevoiti sa scoata bani grei din buzunare pentru protectie, ceea ce nu le convine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.