Interzis masinilor in Milano pentru trei zile

Dupa Beijing, urmeaza randul consiliului local de la Milano sa ia masuri drastice impotriva poluarii. Astfel, in zilele de dupa Craciun, este interzisa circulatia autovehiculelor in oras. Nu stiu daca aceasta solutie va rezolva problema poluarii, intrucat discutam de doar cateva zile in care noxele vor fi aproape de zero. Poluarea masiva nu se datoreaza exclusiv masinilor, discutam si de industrie care nu va fi pusa pe pauza.

Cand va fii aplicata exact interdictia la Milano?

Interdictia masinilor de a circula in Milano va deveni realitate in perioada 28-30 decembrie, insa nu in totalitate, ci doar intre orele 10:00-16:00.  Consiliul a adoptat aceasta masura dupa ce orasul a inregistrat 28 de zile depasiri ale limitelor legale legate de poluare. Astfel, pragul de alerta de 50 micrograme pe metrul cub a fost depasit. In ultimul an, in oras au fost inregistrate 93 de zile de asemenea depasiri. Daca ne gandim mai bine, discutam de aproape o treime de an cu depasiri peste medie.

Milano este singurul oras cu probleme legate de poluare din Italia?

Ei bine, nu chiar… Roma in momentul de fata este supusa unei legi de circulatie alternativa, ceva gen ce traiau parintii nostri pe vremea lui Ceausescu, adica o zi circula masinile cu numere de inmatriculare pare si o zi cele cu numere de inmatriculare impare.  De asemenea, la Roma s-ar putea sa se interzica complet traficul, o masura asemanatoare celei de la Milano doreste a fi pusa in aplicare de comisarul Francesco Paolo Tronca. Perioada propusa pentru interzicerea traficului in Roma ar fi decalata de cea din Milano, respectiv 24-27 decembrie.

Urmeaza sa fie monitorizate nivelul particulelor in suspensie PM10 din aer si in functie de aceste date, se vor lua deciziile corespunzatoare. Este imperios necesar sa se actioneze cat mai rapid si cat mai ferm, altfel se va ajunge ca la Beijing, orase atat de frumoase sa fie ingropate in propria-i poluare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.