S-a spart parbrizul? Cat de simplu este de inlocuit?

In momentul in care parbrizul se sparge, siguranta ta si a celorlalti participanti la trafic este pusa in pericol destul de serios. De ce? Pur si simplu o fisura in parbriz sau o crapatura in toata regula iti poate obstructiona vizibilitatea. Stim cu totii cat de important este sa vezi in fata in momentul in care te afli la volan, asa ca e suficienta aceasta explicatie. Am vazut destul de multe accidente petrecute din cauza faptului ca nu a existat o vizibilitate buna, asa ca nu indemn pe absolut nimeni sa mearga cu parbrizul fisurat sau crapat, spart, gaurit, etc.

Pai bine, insa dupa cum stim, unii vor veni cu texte de genul “aaa, dar costa o gramada de bani sa inlocuim parbrizul” si adevarul este ca se poate sparge relativ simplu. E de ajuns sa sara o piatra de pe strada ridicata in aer de cauciucurile altor masini, ori vreo pasare sa se nimereasca in zbor perpendicular pe parbriz cand aveti viteza destul de mare. Pai, fratilor, daca nu va permiteti sa va reparati masina, nu o mai cumparati. Masina trebuie intretinuta si daca aveti bani doar pentru benzina, ar fi cazul sa va ganditi la bicicleta.

Daca totusi nu sunteti genul de romani tipici care isi cumpara o masina mai scumpa de cat pot intretine, cu siguranta va veti schimba parbrizul spart cu unul nou, intact, in ziua imediat urmatoare. Bineinteles ca va veti interesa unde sunt preturile cele mai ok si eventual veti da o raita si pe internet. Pe net, preturile sunt si mai mici si aveti sansa sa gasiti si adevarati profesionisti. Eu unul pot sa va recomand www.masterautoglass.ro, niste tipi super de treaba la care am apelat in urma cu ceva vreme.

Eu inteleg faptul ca nimeni nu isi doreste sa dea bani suplimentari pentru masina, insa e de datoria noastra sa ne ingrijim de obiectele noastre cu care ne facem treaba. Am observat ca e la moda sa ne cumparam masini si sa ne suparam cand si daca se defecteaza. Trebuie sa intelegem faptul ca masina nu este un perpetuum mobile. Faptul ca ne deplasam cu ea zilnic o supune uzurii si sansei ca obiecte straine sa intre in contact ea. Parbrizul spart este doar una dintre micile surprize neplacute de care putem avea parte zi de zi.

De inlocuit, parbrizul se inlocuieste in maxim o ora indiferent de model, atata timp cat parbrizul respectiv se gaseste pe stoc. Cu atat mai mult, ca nu dureaza asa de mult schimbul in sine, ar trebui sa fim mai motivati si mai constienti si sa il schimbam de fiecare data cand este necesar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.