Incalzirea globala ne aduce 16 grade in Decembrie

Probabil ca toata lumea se intreaba de ce avem 16 grade Celsius in luna decembrie, mai precis la final de decembrie. Doar 3 zile ne mai despart de Revelion, de luna ianuarie a anului 2016. Daca ne aducem aminte anul trecut, de Revelion au fost -20 de grade Celsius. Anul acesta nu cred ca vor fi nici macar pe jumatate cate au fost anul trecut, din contra, e posibil ca nici macar apa sa nu inghete. Se anunta cam 0 grade in luna Ianuarie, mai precis intre 0 si +5 grade Celsius…

Din ce cauza exista aceste temperaturi in lunile de iarna?

Pai, incalzirea globala este de vina. An de an poluam, gazele cu efect de sera nu trec neobservate si cred ca e destul de posibil ca in 2016 sa ninga prin aprilie-mai din moment ce lunile de “frig” s-au decalat in asemenea mod. Cu cat poluam mai mult, cu atat vom avea de suferit mai mult. Fenomenele extreme si decalarea anotimpurilor sunt doar un mic aspect al incalzirii globale care se pare ca in 2016 va fi cu 2 grade mai mare de cat in era preindustriala. Se anticipase ca va fi doar cu un grad in plus fara de acele vremuri, insa iata ca vor fi doua.

Daca sunteti la curent cu ultimele stiri in materie de mediu, probabil ca ati auzi de ce se intampla pe la Beijing si Milano, orase puternic industrializare care insa nu reusesc sa stapaneasca poluarea. Smogul a ajuns sa afecteze activitatea cetatenilor si a autoritatilor locale, ce au decretat stare de urgenta si au impus masuri extreme precum interzicerea circulatiei autoturismelor intre orele 10:00-16:00 sau circulatia alternativa, o zi masinile cu numere de inmatriculare pare, o zi masinile cu numerele de inmatriculare impare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.