Cat plastic a produs omenirea in ultimii 70 de ani?

plastice

In ultimii 70 de ani s-a produs atat de mult plastic, incat intreaga suprafata a globului ar putea fi acoperita cu acest material. Studii recente au condus la aceste cifre si din pacate, nu sunt deloc imbucuratoare pentru ca efectiv acest plastic nu este biodegradabil. El nu face altceva de cat sa sufoce planeta si sa aiba un impact super negativ asupra sanatatii noastre pe termen mediu si lung.

Pungile din plastic de la supermarket sunt o problema in intreaga lume. Ele sunt cel mai mare generator de deseu din material plastic si din pacate fenomenul nu poate fi stocat. Nu toate tarile vor sa adopte legi prin care schimba pungile din plastic cu cele din hartie, insa si cu cele din hartie sunt discutii la nivel mondial intrucat sunt fabricate omorand copacii. Deci, alt compromis…

O lucrare a profesorului Jan Zalasiewicz de la Universitatea din Leicester a scos in evidenta faptul ca in fiecare an, in lume sunt produse atentie, peste 300 de milioane de tone de plastic… Asta inseamna incarcatura a 15 milioane de tiruri cu material plastic.

„Rezultatele au venit ca o reală surpriză. Eram conștienți de faptul că oamenii au produs cantități crescute de diferite tipuri de plastic în ultimii 70 de ani, dar nu am avut nici o idee cât de departe au ajuns deșeurile acestora pe suprafața planetei.

Acestea nu doar plutesc pe suprafața, dar au ajuns și pe fundul mărilor. Acesta este un semn clar că planeta noastră este într-o stare de sănătate precară”, a declarat coordonatorul principal al studiului, profesorul Jan Zalasiewicz, conform celor de la green-report.ro.

Deci, dupa cum vedeti, cifrele sunt incredibile. Se asteapta ca pana la sfarsitul anilor 2099, sa se ajunga la o cantitate totala de 30 de miliarde de material plastic produs anual.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.