Cum ar putea fi rezolvara problema microhidocentralelor?

Problema cu microhidrocentralele nu-i de ieri de azi. Acestea desi sunt benefice pentru economie, reusesc sa destabilizeze si sa distruga ecosisteme intregi, fiind unele dintre cele mai distructive inventii folosite vreodata in natura.

Pana acum nu au prea existat solutii pentru a reduce impactul negativ asupra mediului inconjurator a acestor microhidrocentrale, insa recent s-a descoperit faptul ca solutia pentru ca acestea sa poata fi folosite fara sa mai existe probleme de mediu este de fapt foarte simpla si se rezuma la folosirea morilor de apa moderne…

Aceasta solutie vine de la doi ingineri britanici care au gasit o solutie prin care copiaza la scara mica un mecanism de producere a energiei hidro. Daca mai tineti minte vechile mori de vant, o sa puteti sa va imaginati mai bine ceea ce au reusit cei doi ingineri.

Acestia au creat un sistem de turbine foarte modern care nu afecteaza cursul raurilor, permitand pestilor sa migreze si sa se miste in voie prin apa fara nici cea mai mica problema.

Aceste mori de apa ale britanicilor ar fi suficient de puternice pentru a alimenta cu energie electrica vreo 4 sau 5 gospodarii. In componenta sistemului se afla acele turbine despre care va povesteam mai devreme confectionate din fibra de sticla, de marimi diferite, in functie de latimea fiecarui rau in parte.

Peste turbine bineinteles ca vine generatorul iar undeva la distanta situate bateriile folosite pentru a stoca energia electrica in cazul in care aceasta nu este folosita de casele din jur.

Folosind aceste turbine, aceste mori de apa moderne eco friendly, se poate ajunge la un cost pentru kw/h de pana la doua ori mai mic de cat pretul furnizat de actualele companii de electricitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.