Ipoteza: Stuttgart ar putea interzice traficul auto

Se pare ca poluarea incepe sa devina o problema destul de mare si in Europa. Dupa ce am vazut ce s-a intamplat in China la Beijing dar si la Milano sau Paris, e momentul sa ne indreptam putin atentia catre patria Porsche si Daimler, Stuttgart. Aici, exista o ipoteza conform careia cetatenii ar putea sa isi lase masinile acasa si sa inceapa sa utilizeze mai mult transportul in comun din cauza cotelor alarmante de poluare. Nivelul maxim de poluare al aerului a fost de mult depasit.

Deocamdata, totul este voluntar, insa pe viitor, municipalitatile se gandesc si la o serie de sanctiuni, amenzi prin care sa se asigure ca nimeni nu ia in deradere binele celorlalti. Bineinteles, asta in cazul in care nivelul poluarii nu va scadea in urmatoarele luni. Paradoxul este unul incredibil, orasul in care isi au sediile unele dintre cele mai mari companii din domeniul auto, nevoit sa interzica circulatia autoturismelor de mica capacitate. Poate nivelul de poluare se va reduce si nu va fi nimeni nevoit sa isi lase masina in garaj.

Datele care au iesit la iveala in urma masuratorilor nu sunt deloc bune, Stuttgart fiind primul oras din Germania care depaseste normele de poluare.  Particulele PM10 au fost in cantitate de 89 micrograme/m3 in data de luni, 18 ianuarie 2016, mult peste cele 50 micrograme maxim admise. Asadar, iata care este cel mai poluat oras din Germania.

Locuitorii din Stuttgart si ONG-urile nu sunt de acord cu interzicerea circulatiei tuturor masinilor si doresc sa se interzica circulatia doar a celor pe motorina care polueaza mult mai mult. Bineinteles, in cazul in care se va intampla asa ceva, va fi discriminare si alte discutii. Ramane de vazut la ce decizie se va ajunge pana la urma, daca orasul va ramane pustiu in cele ce urmeaza sau nu…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.