Francezii vor sa instaleze panouri solare pe strazi si sosele

panouri solare

Francezii au deprins de mult titulatura de ecologisti convinsi. Ne-au surprins in nenumarate randuri prin diverse proiecte verzi si cel pe care urmeaza sa vi-l prezentam in cele ce urmeaza este la fel de spectaculos ca precedentele. Despre ce este vorba? Ei bine, discutam despre niste panouri solare instalate pur si simplu pe sosele cu ajutorul carora se vor alimenta peste 5 milioane de utilizatori casnici.

Peste 1000 de kilometri de drumuri urmeaza sa fie “pavati” cu panouri solare. Am mai auzit noi despre autostrazi pe care masinile electrice isi vor incarca bateriile din mers pe la francezi, insa acest proiect nu are nici o legatura cu masinile electrice, ci mai de graba cu productia de energie electrica fara necesitatea existentei unei centrale solare sau a unui spatiu intins pe care panourile sa fie instalate.

Compania care are de gand sa paveze 1000 de kilometri de strazi cu panouri solare in Franta se numeste Colas si se ocupa de obicei de dezvoltarea infrastructurii in transporturi. Este unul dintre cele mai interesante proiecte dezvoltate de Franta pana in prezent pe partea de energie regenerabila pentru ca acele case pe langa care drumurile pavate cu panouri vor trece, vor fi alimentate cu energie verde.

Calculele sunt destul de simple, 4 metri de strada pavata cu panouri solare sunt suficienti pentru a alimenta o gospodarie, astfel, datorita amploarei pe care proiectul il va capata, peste 5 milioane de francezi se vor bucura de energie electrica mult mai ieftina si mai ecologica. Pavajul folosit va avea 7 milimetri grosime si poarta denumirea Wattway. Energia electrica este colectata prin intermediul unui strat subtire de silicon policristalin.

Partea buna este ca dupa instalare, masinile de mare tonaj isi vor putea vedea de drum. Nu vor exista restrictii in ceea ce priveste tonajul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.