Cele mai bune idei pentru reciclarea plasticului

reciclarea plasticului

Reciclarea plasticului trebuie să devină un mod de viață. Din păcate, România nu este printre țările în care cetățenii conștientizează importanța reciclării. Nu avem o educație în acest sens, nu avem nici măcar o educație elementară care să ne facă să pune gunoiul la coș. Se întâmplă de multe ori să mergem pe stradă și să vedem gunoaie pretutindeni deși coșurile de gunoi sunt acolo unde trebuie.

În perioada 1-3 aprilie 2016, la Londra, 3 români sunt în finala concursului Plastic Fantastic Challenge, competiție în care cei care participă vin cu idei revoluționare de reciclare a maselor plastice. Astfel, este unul dintre puținele concursuri care au un scop reducerea pe termen lung a deșeurilor plastice și merită atenția noastră, mai ales că avem și noi 3 oameni în finală.

Premiul concursului este de 10.000 de euro alături de un abonament pe 6 luni la Impact Hub, abonament prin care câștigătorul va avea ocazia să transforme ideea în practică. Prima ediție a acestui concurs  a adunat la start 108 idei din care 16 au venit din România. Cei 3 finaliști români sunt: Ofelia Zaha, Radu Irimie și Ștefan Sava.

Care sunt ideile celor 3 finaliști

Ofelia Zaha a propus folosirea unor căni ceramice în repetate rânduri pentru automatele de cafea, eliminând astfel de tot plasticul din calcul.

Radu Irimie a propus reumplerea sticlelor din plastic, refolosirea lor măcar pentru apă.

Ștefan Sava a propus o cutie din carton refolosibilă ce poate înlocui pungi din plastic.

Așteptăm cu toții finala de la Londra să vedem dacă una dintre cele 3 idei propuse de ai noștri conaționali va fi aleasă drept câștigătoare. Să le ținem pumnii așadar, să sperăm că vor face o surpriză plăcută.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.