China primește ajutorul Băncii Mondiale în problema poluării

china

China, alături de Statele Unite, reprezintă cele mai puternice țări din lume la ora actuală. Ei bine, dacă americanii au o altă viziune, altă politică de conducere, nu au probleme așa mari cu poluarea. În schimb, în China știm cu toții ce se petrece de câțiva ani buni. Din cauza exploziei industriale de care China are parte în ultima vreme, evident că și poluarea este pe măsură. Deocamdată, Beijingul este cel mai grav afectat oraș, în care smogul obligă cetățenii să poarte măști.

Banca Mondială vine în ajutorul Chinei, oferind un împrumut de 500 de milioane de dolari, bani destinați proiectelor de îmbunătățire a calității aerului în Beijing. De fapt, proiectul este unul mult mai amplu iar Banca Mondială este doar unul dintre „investitori”.

Alte 400 de milioane de dolari vor fi împrumutați din alte părți. În total, aproape 1 miliard de dolari for fi investiți în reducerea poluării în Beijing. Era nevoie de o asemenea soluție din moment ce s-a ajuns la decizii extreme, s-a decretat chiar și cod roșu de poluare în luna decembrie a anului trecut.

Ei bine, acest proiect la care chiar și Banca Mondială ia parte este doar începutul pentru că această țară și-a propus să reducă emisiile cu efect de seră cu 60% în următorii 4 ani. Pentru Beijing, s-a decis o țintă ceva mai realistă, reducerea noxelor cu 40% față de nivelul de poluare din 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.