Bicicliștii au fost mereu cei mai mari susținători ai ecologiei, mai ales al Orei Pământului.
Ora Pământului are loc în fiecare martie iar evenimentul a fost lansat în 2007, când peste 2 milioane de oameni alături de 2000 de companii au stins lumina în Sydney, Australia, dorind să tragă un semnal de alarmă legat de schimbările climatice prin care planeta trece și de care suntem complet responsabili. De atunci, au trecut 8 ani în care luminile se sting timp de un ceas la într-una din zilele lunii martie. În România, evenimentul se celebrează din 2009 și cei mai activi participanți, pe lângă faptul că sting luminile, sunt bicicliștii ce pornesc în timpul acelei ore într-o plimbare.
Ei bine, anul acesta vremea se pare că nu a ținut cu ei și au fost nevoiți să pedaleze pe o lapoviță în toată regula, deși discutăm de 19 martie. Exact pentru aceste schimbări climatice se pedalează, anotimpurile nu mai sunt anotimpuri. S-au decalat prea mult din cauza poluării și a risipei de resurse. Peste 500 de bicicliști s-au strâns pe 19 martie ca să tragă un semnal de alarmă în București pe tema schimbărilor climatice. Aceștia au pedalat pe traseul: Parcul Izvor – Piaţa Unirii – Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – Charles de Gaulle, Bulevardul Kiseleff, Calea Victoriei şi retur la Izvor. Evident, din cauza lapoviței transformate în zăpadă, au fost nevoiți să scurteze puțin din traseu.
Organizatorul acestui eveniment, WWF România a mulțumit după eveniment celor care au participat, prin intermediul paginii de Facebook.
„Adevărații Veloprieteni România și Skirtbike, aveți respectul nostru pentru comunitățile pe care le-ați activat în seara asta. Datorită vouă, Ora Pământului are impactul de care avem toți nevoie!”