Cora reciclează ca nici un alt magazin în România

Cora este unul dintre hipermarketurile care reușește să recicleze ca nici un alt întreprinzător din România. Ei bine, această companie a reușit aproape să tripleze gradul de reciclare al deșeurilor  ca implementare a stațiilor automatizate SIGUREC în incintă. Aceste aparate au apărut ca urmare a unui parteneriat cu cei de la Green Group. Mai exact, Cora a crescut nivelul de colectare cu 250% în 2016, față de aceeași perioadă a anului trecut 2015.

Cum a reușit Cora, practic, să ajungă la aceste cifre

Clienții care vin la magazinele Cora pot să aducă cu ei tot ce înseamnă deșeu reciclabil. De la plastice până la sticle din sticlă și doze din aluminiu.  De asemeni, pot aduce și hârtie, cartoane, becuri, tot ce se poate recicla. În schimbul acestor deșeuri pe care le lasă la magazin, primesc niște bonuri valorice pe care le pot folosi la cumpărături în magazin. Iată dovada faptului că românii nu sunt chiar indiferenți atunci când vine vorba de reciclare dacă primesc ceva în schimb. E nevoie de puțină stimulare, atâta tot.

Ce bani primesc clienții Cora ce aduc deșeuri

  • Se acordă 5 bani / PET
  • 3 bani pentru o doză de aluminiu
  • 15 bani pentru 1 kg de hârtie
  • Dacă sunt echipamente electronice valoarea diferă

„Am decis să investim în proiecte verzi şi inovatoare care să ofere soluţii practice pentru colectarea de deşeuri şi astfel să creăm mentalitatea necesară pentru aceste acţiuni absolut normale. Acest proiect este o extindere a punctelor Cora Verde din magazinele Lujerului şi Pantelimon care permite acum posibilitatea de colectare a oricăror tipuri de deşeuri reciclabile pe care o gospodarie le generează (…) Din ianuarie 2016, de la implementarea noului echipament, am înregistrat o creștere de 250% a gradului de colectare comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, respectiv de la 23.000 de bucăți la 60.000”, a declarat Emanuel Pârvulescu, head of environment Cora România.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.