Te pasionează voluntariatul? Ai o șansă în plus la angajare dacă ești un voluntar activ

Voluntariatul în România este ceva destul de scump la vedere pentru că nimeni nu vrea să muncească degeaba. Românii sunt pe sistemul „dar mie ce-mi iese?”, așa că e destul de dificil să avem o tradiție în domeniul voluntariatului. Totuși, cei care participă activ la proiecte de voluntariat primesc de obicei niște diplome ce cântăresc destul de greu atunci când vine vorba despre angajare.

Este exact cazul voluntarilor care participă la proiectul Plantăm fapte bune în România. Aceștia vor primi o diplomă, un certificat numit Green Endorsement, certificat recunoscut de multinaționalele și de marile companii ce activează pe teritoriul acestei țări. Acest certificat nu face altceva de cât să confirme implicarea persoanei în campaniile de împădurire națională, organizator sau simplu plantator. 30 de firme de dimensiuni destul de mari recunosc acest certificat momentan.

Aceste certificate nu sunt doar pentru a recompensa niște eforturi, este modul prin care se stimulează creșterea nivelului de conștientizare asupra tăierilor ilegale de păduri. Cred că suntem fruntași în Europa în ceea ce privește defrișările ilegale, așa că aceste acțiuni sunt binevenite. Bineînțeles că suntem și pe ultimul loc în Europa din punct de vedere al voluntariatului, așa că orice ajutor în acest domeniu, chiar și recompensat cu un certificat ne va ajuta pe viitor.

„Este un proiect provocator ce implică o pregătire complexă și mulți parteneri din zone diferite: de la inițiativa care se dedică împăduririi României – „Plantăm fapte bune în România” -, la parteneri din zona resurselor umane, cum sunt HR Club și eJobs. Cred că această idee e una revoluționară și va aduce câștiguri tuturor părților implicate, având ca scop final salvarea României. Ar trebui să existe cât mai multe idei de acest fel, idei care chiar să schimbe ceva în jur. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au crezut în ideea noastră și o susțin în continuare”, a declarat Jorg Riommi, Chief Creative Officer, Publicis România.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.