Fără blană naturală în proiectele Giorgio Armani

armani

Recent s-a întâmplat ceva destul de interesant, ceva ce alții așteptau de multă vreme. Grupul Armani a decis să renunțe la folosirea blănurilor naturale pentru hainele pe care le produce, intrând într-o oarecare armonie cu organizațiile pentru protecția animalelor de pretutindeni. Giorgio Armani, Emporio Armani si A/X Armani Exchange vor fi brandurile care vor renunța efectiv la blana naturală.

„Progresul tehnic realizat de-a lungul anilor ne permite să avem alternative valabile la dispoziția noastră, care fac inutile utilizarea unor practici crude în ceea ce privește animalele. Compania mea a făcut un pas important înainte, care reflectă atenția asupra problemelor critice de protecție și grijă pentru mediul înconjurător și animale”, a declarat Giorgio Armani.

Eliminarea blănurilor nu se va face instant, o dată cu afișarea poziției oficiale, va fi un proces care va dura aproape un an de zile. Grupul Armani și-a propus ca următoarea colecție de toamnă-iarnă 2016 să nu mai conțină nici un fel de blană naturală. Colecția va fi prezentată la finalul verii, mai precis în 2016 și dorește să pună capac cruzimii față de animale, unele dintre ele pe cale de dispariție.

Armani nu este primul care are o asemenea inițiativă. Hugo Boss este cel care a anunțat primul faptul că va renunța la blana artificială până la venirea colecției de toamnă-iarnă 2016. Rămâne de văzut dacă exemplul celor doi va fi preluat și de alți mari designeri vestimentari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.