Câți bani s-au investit recent în termocentrale?

termocentrale

Deși în ziua de azi nimeni nu ar mai trebui să investească în termocentrale și să treacă pe producție de energie alternativă, lucrurile nu stau chiar așa. După cum am spus de atâtea ori, să treci de la producție de energie pe bază de cărbune la producție de energie din resurse regenerabile nu e ca și cum ai apăsa un buton, un întrerupător.

Oamenii trebuie să înțeleagă acest aspect, alături de faptul că încă se fac investiții în termocentrale. Sierra Club, CoalSwarm și Greenpeace au scos la iveală faptul că în viitorul apropiat, aproape 1 miliard de dolari se vor investi în construcția a 1500 de termocentrale. Ideea este că aceste termocentrale nu vor da niciodată randament întrucât regulile impuse de state în ultima vreme în ceea ce privește poluarea nu mai permit funcționarea lor.

În China urmau să se construiască 250 de termocentrale, însă din cauza faptului că sunt un poluator prea mare, lucrările au fost sistate la peste jumătate dintre acestea. Deși aceste măsuri păreau să afecteze piața cărbunelui, Benjamin Sporton, Directorul Executiv al Asociației Mondiale a Cărbunelui, anunță că în următorii 25 de ani se așteaptă la o creștere cu aproape 24%  a obținerii de electricitate pe bază de cărbune.

„Din estimările Agenției Energetice Internaționale, obținerea de electricitate din cărbune va crește până în 2040 cu 24%, mai ales datorită dezvoltării economiilor asiatice.” Spune Sporton.

Curios dacă aceste proiecte vor fi într-adevăr finalizate și dacă planeta va mai suporta poluarea pe care le produc termocentralele. Cărbunele după cum știm, este cel mai mare poluator din câte cunoaștem alături de păcură bineînțeles.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.