SunEdison ar putea intra în faliment

SunEdison

Energia regenerabilă este calea către o viață mai puțin poluată, o planetă mai puțin stoarsă de resurse și niște schimbări climatice mai puțin sesizabile. Ei bine, momentan este destul de dificil ca o întreagă planetă să treacă pur și simplu de la combustibili convenționali folosiți în industrie la energia verde. Nu e ca și cum ai apăsa un buton și gata, nimeni nu mai folosește gram de cărbune prin termocentrale.

Ca să vedeți cât de dificil este să reziști ca producător pe piața producției de energie verde, o energie pe care până la urmă nu o vrea nimeni, este doar impusă, o să discutăm astăzi despre  SunEdison, cel mai mare producător de energie verde din lume, aflat la un pas de faliment. Cum este posibil așa ceva? Păi haideți să vedem.

Se pare că energia regenerabilă are alte standarde, are nevoie de un management care nu poate exista direct școlit în lipsa unei experiențe în domeniu. Nu ai unde să școlești management în domeniul regenerabilelor. Așadar, e posibil ca gigantul verde să intre în faliment din cauza prostului management.

Nu e de ajuns să oferi servicii bune pe piață, să ai prețuri excelente. E nevoie de mult mai mult. Politica de expansiune foarte agresivă adoptată de managementul companiei a dus la declin. Astfel, de la 30 de dolari cât valora o acțiune SunEdison în anul 2015, astăzi valorează doar 0,59 dolari. De asemenea se estimează faptul că există datorii de 12 miliarde de dolari.

O să vă ținem la curent cu știrile în cazul în care gigantul SunEdison se va duce la fund, se va scufunda precum o barcă de pescuit lovită de ghinion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.