În 5 ani nu va mai fi ton în Oceanul Indian

Oceanul Indian

Se pare că în ultimii ani, pescuitul de ton a luat-o razna în Oceanul Indian. Dacă se continuă în acest mod, e posibil ca în următorii 5 ani să se distrugă un întreg ecosistem. Foarte probabil să asistăm la dispariția tonului ca specie de pește din Oceanul Indian. Această problemă va fi ridicată în cadrul întrunirii IOTC – Indian Ocean Tuna Commission, întrunire care a ajuns la cea de-a 20-a ediție.

Dacă că întrebați cam cât % este vinovată Europa pentru această situație, ei bine trebuie să știți faptul că se importă în această regiune cam un sfert din totalul necesar de ton. Sunt cifrele pentru 2014, așa că în prezent e posibil să fi sărit de 25%. Se exportă anual din Oceanul Indian către Europa nici mai mult nici mai puțin de 1.2 milioane de tone de ton, printre cel mai căutat fiind tonul dungat.

Soluția pentru această problemă, cu care a venit și WWF de altfel a fost schimbarea pe o variantă de pește sustenabilă. Peștele certificat MSC trebuie să fie o prioritate pentru toată lumea în cazul în care se dorește rezolvarea problemei în adevăratul sens al cuvântului. De asemenea, trebuie să se ia măsuri și pentru exploatarea excesivă deoarece aceasta este cauza principală a problemei cu tonul.

Curios ce soluție se va găsi la această problemă, dacă ea va fi adoptată la nivel internațional, dacă oamenii vor accepta așa ușor să renunțe la tonul lor cel de toate zilele în ideea de a consuma alt tip de pește, care nu este deocamdată pe cale de dispariție din cauza exceselor. Altfel, în maxim 5 ani vom ajunge în situația în care oricum vom fi nevoiți să mâncăm altceva pentru că nu va mai fi țipenie de pește în tot Oceanul Indian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.