Germania a poluat apele cu nitrați

nitrați

Iată că se întâmplă și la case mai mari, respectiv în Germania. Această țară a fost trimisă de curând în fața Curții de Justiție din UE din cauza faptului că nu a intervenit la timp în cazul unei poluări cu nitrați. Nici măcar Marea Baltică nu a scăpat de nitrații nemților, o arată un studiu recent, iar problema pare să dateze de acum 4 ani de zile, ceea ce o agravează îngrijorător de mult.

Comisia Europeană afirmă

„Deoarece Comisia consideră că poluarea cu nitrați a apelor nu este combătută în mod satisfăcător nici în cadrul revizuirii în curs a programelor naționale de acțiune, ea a decis să trimită Germania în fața Curții de Justiție a UE”

Este una dintre soluțiile fără precedent ale UE împotriva unei țări componente pe problema poluării. Ultima dată când Germania a trimis un aviz autorităților legat de acest aspect datează de acum 2 ani, din iulie 2014. Dacă vă întrebați la ce sunt folosiți nitrații și cum au ajuns ei din apele subterane sau de suprafață până în Marea Baltică, ei bine sunt niște substanțe chimice folosite în agricultură.

Se pare că Germania, în dorința ei de expansiune a industriilor, a făcut mai mult rău de cât bine. Aceste îngrășăminte sunt bune pentru agricultură, dar folosite în exces nu fac altceva de cât să producă poluarea apelor și să afecteze în acest mod sănătatea populației. Este o problemă destul de mare, chiar dacă pare să fie vorba despre una dintre cele mai puternice țări din UE.

Rămâne de văzut dacă Germania va veni cu o soluție în acest sens, pentru a scăpa de această poluare nocivă pentru populație. Dacă nu a făcut-o timp de 4 ani, curios ce se va întâmpla pe viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.