Organizația Mondială a Sănătății emite noi avertismente legate de poluare

poluare

poluarePoluarea este un adevăr tot mai crunt al vremurilor pe care le trăim. Cred că nicicând planeta nu a fost atât de afectată de schimbări climatice datorate poluării, cred că nicicând nu s-au înregistrate mai multe decese din cauza poluării ca acum.

Astfel, OMS a emis o nouă avertizare legată de problema poluării la nivel mondial. Statisticile ultimilor 5 ani indică o creștere a poluării cu 8%, limitele maxime admise fiind depășite în aproape toate țările cu industrie puternic dezvoltată.

Evident, această creștere are și va avea un impact destul de negativ asupra organismelor. De asemenea, OMS a emis și o avertizare expresă pentru 3000 de orașe din întreaga lume.

Care sunt regiunile cele mai afectate de poluare

Cele mai afectate regiuni sunt bineînțeles Orientul Mijlociu, Sud-Estul Asiei și evident, vestul Oceanului Pacific. Aici nivelul maxim admis pentru poluare a depășit și de 10 ori maximele admise. De exemplu în India există 16 dintre cele mai poluate 30 de orașe ale lumii, ceea ce este enorm. De asemenea, alte 5 orașe din acest TOP 30 se află situate în China. Dacă vă întrebați care sunt orașele din fruntea clasamentului, ei bine este vorba despre New York, Londra și Sydney din Australia.

Care sunt cauzele poluării excesive

Cauzele sunt destul de multe dar vom încerca să le trecem în revistă pe cele mai importante dintre ele. Așadar, să le vedem pe cele mai importante 4 cauze ale poluării peste limite ce conduce anual la peste 3 milioane decese.

  • Industria în dezvoltare, o industrie care prea lent face trecerea către alimentarea cu energie regenerabilă
  • Tot mai multe autoturisme, cum populația globului este în continuă creștere, este clar că acești oameni vor cumpăra mașini.
  • Transportul în comun care este din ce în ce mai solicitat de o populație în creștere, poluează mai mult.
  • Domeniul construcțiilor contribuie și el la poluare, căci șantierele în lucru tot mai multe la număr nu sunt bine izolate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.