Este o problemă calitatea aerului pentru dezvoltarea intrauterină a copiilor?

dezvoltarea intrauterină

Bineînțeles că suntem preocupați continuu de indicii de poluare, însă în ziua de azi totul pare să fie scăpat de sub control. Din păcate în marile orașe cotele maxime de poluare au fost depășite chiar și de 10 ori. Vedeți exemplul Beijing sau chiar Milano. Probabil că mulți dintre voi v-ați întrebat dacă această poluare a aerului este capabilă să facă rău copiilor în stare incipientă…  Se pare că studiile recente au scos la iveală faptul că poluarea crește foarte mult riscul de avort după 24 de săptămâni. Peste 200 de sarcini sunt pierdute la nivel mondial în trimestrul 3 din cauza poluării aerului.

13 studii stau la baza unui raport apărut în presa internațională. Oamenii de știință susțin faptul că nașterea de feți morți va deveni o problemă destul de mare în viitorul apropiat dacă nu se fac progrese în vederea îmbunătățirii calității aerului ambiental.

„Concluziile la care am ajuns sunt acelea că poluarea din aerul ambiental creşte riscul naşterii de feţi morţi. Femeile gradive ar trebui să fie conştiente de acest risc, chiar dacă prevenirea expunerii la poluanţi atmosferici este o sarcină a guvernelor, iar nu a indivizilor.” Se spune în acest raport.

Care sunt cele mai periculoase particule

Cele mai periculoase particule dioxidul de azot, dioxidul de sulf, dioxidul de azot, monoxidul de carbon. În 2015, la nivel mondial s-au născut un număr de 2.6 milioane de copii decedați și sunt șanse foarte mari ca moartea acestora să fi apărut din cauza inhalării mamelor a aerului poluat. Poluarea excesivă apare atât din cauza numărului în creștere al autovehiculelor dar și din cauza industriei în continuă dezvoltarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.