Munții Țarcului ocrotiți de Ministerul Mediului

Munții Țarcului

Munții ȚarculuiSe spune că-n România se fură ca-n codru. Din codru se fură ca-n codru. Deși pare un mic joc de cuvinte, știm cu toții nenorocirea prin care trec pădurile noastre. Toată lumea defrișează fără să țină cont de absolut nimic. Nu contează pentru nimeni că pădurea este virgină, nu contează pentru nimeni că pădurea este a statului, a cetățenilor. Fiecare ciopârțește de unde poate până în momentul în care în România nu va mai fi probabil nici măcar o frunză de copac, sau vor rămâne în pământ doar copacii prea tineri să poată fi valorificați.

Ei bine, în Timiș lucrurile par să stea puțin altfel. Aproape 1000 de hectare din Munții Țarcului vor intra într-o arie protejată de Garda Forestieră. Din această arie nu se va putea defrișa absolut nimic.

„Pădurile virgine sunt o avuție națională de care trebuie să avem mare grijă! Tocmai de aceea, în urma sesizărilor primite de la mai multe organizații neguvernamentale despre nereguli legate de exploatarea pădurilor virgine din Muntii Țarcu, am dispus un control al Gărzilor Forestiere.

Verificările din teren au stopat abuzuri pe 993 ha de păduri virgine în această frumoasă zonă a țării. Felicit secretarul meu de stat pentru Păduri, d-na Erika Stanciu, ș întreaga sa echipă, pentru dăruirea cu care s-au dedicat acestei spețe.

Avem în pregatire alte masuri la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – România pentru punerea sub protecție a pădurilor virgine, măsuri pe care le voi anunța în curând”, a postat, vineri, pe pagina sa de Facebook, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.