Parisul se confruntă cu altă problemă ciudată cauzată de poluare

parisul

parisulProblemele apărute din cauza poluării par să nu se mai sfârșească pentru Paris, orașul iubirii, orașul luminilor. Mai nou fațadele clădirilor au început să se degradeze din cauza smogului tot mai des, mai gros, mai irespirabil. Astfel, restaurarea clădirilor istorice devine o prioritate pentru Paris, clădiri înnegrite prematur de poluarea provenită de la autovehicule și industria locală.

„Din cauza poluării auto, renovările devin tot mai frecvente”, a declarat Mao Peninou, primarul adjunct responsabil cu curățenia Parisului.

Facă sunteți curioși câte clădiri publice se curăță anual în Paris, este vorba de 10 la număr. Chiar luni a fost inițiată o astfel de acțiune pe unul dintre pereții primăriei. 200.000 de euro vor fi cheltuiți în acest scop, suma totală a investițiilor pentru renovare se ridică la 7 milioane de euro.

Sincer să fiu nu știu dacă curățarea este soluția perfectă. Din 2015, camioanele nu mai au voie să circule în oraș iar din luna iulie a anului acesta, mașinile mai vechi de 1997 vor trebui lăsate la vatră în timpul săptămânii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.