Cine credeți că vrea legi mai dure în Uniunea Europeană în ceea ce privește emisiile de la mașini?

emisiile

scandal vwDeși sună incredibil, Germania, țara care a închis ochii ani de zile la scandalul emisiilor Volkswagen vrea emisii mai puține în Uniunea Europeană în ceea ce privește mașinile. Ministrul Transporturilor german, Alexander Dobrindt a anunțat acest lucru în publicația Handelsblatt. Deși totul pare desprins dintr-un film cu Stan și Bran, este 100% adevărat.

Conform lui Dobrindt, cei care produc mașini ar trebui să publice detalii legate de funcționarea motoarelor, după ce peste 30 de modele de mașini în special provenite de la Volkswagen sunt suspecte că ar fi departe de realitatea de pe hârtie în ceea ce privește nivelul CO2. La Luxemburg se va discuta această problemă cu miniștri transporturilor țărilor UE săptămâna ce vine.

Opel a fost de data aceasta în vizorul lui Dobrindt, după ce s-a aflat recent că ar modelul Zafira ar avea montat un dispozitiv care oprește sistemul de control al noxelor. Cei de la Opel spun că totul este legal și că acel dispozitiv nu face altceva de cât să protejeze motorul.

În cazul în care nu mai știți ce s-a întâmplat în cazul Volkswagen, ei bine în acest moment compania este suspectată că ar avea pe piață peste 11 milioane de mașini diesel care nu corespund normelor de poluare Euro în care sunt încadrate. Circul a izbucnit în Statele Unite anul trecut și problema nu a fost rezolvată nici până în ziua de azi.

Oricum, trebuie să recunoaștem că Dobrindt încearcă să își face treaba și că face foarte bine că supraveghează de aproape tot ce se întâmplă în propria ogradă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.