Poluarea oceanelor începe să devină o problemă din ce în ce mai mare pentru că încep să se distrugă ecosisteme și să dispară specii de pești care până de curând erau din belșug. Tonul este unul dintre acești pești pentru care există foarte multe interdicții în acest moment, alături de Cod.
Ei bine, cred că mulți se întreabă ce se poate face astfel încât să reducem nivelul de poluare din oceane și în cele ce urmează vom discuta despre câteva scenarii ce pot fi aplicate individual. Practic, dacă toată lumea ar șine cont de cele de mai jos nu cred că am mai avea vreodată probleme cu poluarea oceanelor.
În primul rând poți proteja oceanele în cazul în care încetezi să mai arunci materiale plastice în ape. Atunci când te duci în concediu în locuri exotice, ori prin croaziere, nu mai arunca peste bord sticle și toate minunile. Știu că în România este la modă acest tip de comportament, respectiv aruncatul gunoaielor de la etajul 2-3 al blocului direct în stradă, însă dacă am renunța să facem acest lucru în momentul în care plecăm în concediu în străinătate, ar fi foarte ok.
De asemenea, tot în timpul concediului ar trebui să încetăm să mai aruncăm gunoaie pe plajă. Tuturor ne plac plajele de vis și dacă plătim bani greu pentru sejururi exotice asta nu înseamnă că avem dreptul să ne comportăm ca țiganii odată ajunși acolo și să aruncăm gunoiul, sticlele din plastic direct pe plajă. Știm cu toții că românii așa fac. Problema este că acele PET-uri ajung inevitabil în oceane și astfel problema poluării cu mase plastice se amplifică. Nu spun că românii sunt responsabili de poluarea cu mase plastice a oceanului, dar și ei contribuie.