Defrișările ilegale ating cote alarmante în România

defrisarile ilegale

defrisarile ilegaleCu toate că în ultimii ani au existat câteva eforturi – plăpânde – ale Guvernului pentru a pune capăt defrișărilor ilegale, se pare că proiectele de genul Radarul Pădurilor nu au funcționat conform planului.

Păi cred și eu că n-au funcționat din moment ce mafia a dat mâna cu Poliția iar cei care sunau să reclame camioane cu lemn pe șosea erau amendați ulterior de Poliție  cu câte 1000 de lei de căciulă pe motiv că au pus organul legii pe drumuri fără rost.

Cu asemenea descurajări și intimidări din partea unei poliții corupte, s-a ajuns în ziua de azi la defrișări de 100 de copaci/zi.

Un nou raport Greenpeace România a ieșit la iveală și sunt scoase în evidență cifrele din 2015 când au fost raportate nici mai mult nici mai puțin de 96 de cazuri de defrișare ilegală zilnic. O creștere spectaculoasă comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut când existau doar 60  de cazuri zilnice.

Astfel, în 2015 s-au înregistrat atenție, nici mai mult nici mai puțin de 34870 cazuri. Care să fie oare explicația? Nu știe nimeni, poate că autoritățile sunt mai vigilente și mai eficiente ca în trecut sau pur și simplu se fură ca-n codru din codru, or fi crescut foarte mult numărul hoților.

Care sunt județele din care se fură cel mai mult

  • Argeș – 3.087 de cazuri
  • Vrancea – 2.893 cazuri
  • Bacău – 882 cazuri

Se pare că Argeșul este fruntea hoților în materie de găinării cu lemnul, acest județ a fost în fruntea clasamentului din 2009 până în prezent, nimeni nu a reușit să fure mai mult lemn ca în Argeș până acum. Dacă vă întrebați care este valoarea amenzilor aplicate pentru aceste 34870 cazuri, cifrele indică o sumă record și aici, aproximativ 6.6 milioane de euro sau 29.673.250 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.