De ani de zile, cercetători din întreaga lume se luptă pentru a reuși să construiască un avion capabil să înconjoare Pământul folosind doar energie solară. Ei bine, iată că într-un final au reușit. Solar Impulse 2 se numește aeronava ce a reușit acest record, aterizând la Abu Dhabi după o călătorie de 40.000 de kilometri. Dimensiunile acestui avion sunt destul de mari, cam cât un 747 dar este mult mai ușor, cântărind puțin peste două tone. Pe durata celor 40,000 de kilometri zburați nu a folosit gram de combustibil fosil, 16 luni de zile a folosit doar energie electrică produsă de cele 17240 de celule fotovoltaice aflate pe aripile aeronavei.
Totul a început în 1999 când Bertrand Piccard, pilot de meserie și-a pus în minte să facă înconjurul lumii cu balonul. A renunțat după ce a realizat care sunt costurile și necesitățile în ceea ce privește combustibilul. Astfel, a dorit să construiască o aeronavă care să elimine această problemă și să-i îndeplinească visul. Solar Impulse apare în 2004 ca primul proiect, cu care a zburat 350 de metri la o distanță de 1 metru de la sol. Era primul prototip de avion solar.
În 2014 apare Solar Impulse 2, o variantă mult îmbunătățită a Solar Impulse cu care Bertrand Piccard a pornit în jurul lumii alături de André Borschberg în 2015. Înconjurul lumii a durat 16 luni și este vorba despre un record mondial absolut și despre un pas înainte înspre reducerea nevoii de combustibil în industria aeriană. Peste câțiva ani vor exista numeroase implementări în avioanele comerciale bazate pe succesul celor doi, cam așa funcționează evoluția.