Poluarea în funcție de brand

Am mai discutat noi despre poluarea oceanelor cu plastice dar nu am analizat să vedem exact care sunt firmele/brandurile care poluează cel mai mult. Milioane de tone de plastice plutesc prin oceanele planetei în acest moment iar fenomenul este unul destul de îngrijorător (undeva la 299 de milioane de tone). Dar să nu mai stăm pe gânduri, să intrăm direct în pâine și să spunem că cele mai mari 3 poluatoare ale oceanelor sunt Amway, Estée Lauder şi Revlon. Acestea sunt companii care activează în domeniul igienei, iar în lista publicată de Greenpeace mai apar nume celebre precum Colgate-Palmolive, Henkel sau  Beiersdorf.

Se pare că din primele cercetări, unele geluri de duș conțin particule de plastic. Așa se explică faptul că tocmai companiile ce activează în domeniul igienei și al curățeniei sunt în topul poluatorilor mondiali ai oceanelor. Evident, aceste particule sunt foarte mici dar adunate reușesc să dăuneze destul de mult ecosistemelor din oceane, fiind înghițite de viețuitoare. De exemplu, există țări precum Canada și Australia care doresc interzicerea acestor micro-particule în industrie.

Taehyun Park, coordonator de campanii pentru Greenpeace East Asia, spune referitor la acest tip de poluare:

„Este clar că reglementările voluntare nu sunt suficient de bune. Nu doar că industria continuă să polueze oceanele, dar creează şi confuzie în rândurile consumatorilor cărora le promit tot soiul de lucruri. […] Interzicerea pe cale legislativă a folosirii microparticulelor în produse este singura cale prin care se poate opri poluarea oceanelor cu substanțe inutile. Unele ţări au luat deja măsuri. Le somăm şi pe celelalte să le urmeze exemplul.”, conform celor de la green-report.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.