Câte stații de încărcare pentru mașini electrice vor fi instalate anul acesta în România?

sTATIE PENTRU INCARCAT MASINI ELECTRICE

sTATIE PENTRU INCARCAT MASINI ELECTRICE

Până nu demult eram singura țară din Uniunea Europeană care nu putea fi traversată cu o mașină electrică, și asta din cauza lipsei infrastructurii de încărcate.
E clar că dacă nu ai unde să încarci o mașină electrică, nu o poți folosi și cum până în ziua de azi nu a inventat nimeni mașinile care se încarcă de la soare ori care nu necesită nici un fel de încărcare, mașinile electrice sunt dependente de aceste prize care atenție, ar putea fi nici mai mult nici mai puțin de 840 la număr în România până la finele acestui an.
Acest lucru ar fi posibil prin intermediul Programului de dezvoltare a infrastructurii de încărcare a autovehiculelor electrice și hibrid, lansat miercuri de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Acest presupune ca până la finele anului 2020, în România să existe 6000 de puncte de alimentare pentru mașinile electrice. Dintre aceste 6000, 420 de stații de încărcare rapidă și alte 420 de stații cu încărcare normală for fi instalare în 2016, 70 de milioane de lei fiind suma pusă la dispoziție.
„Programele ”Rabla PLUS” și ”Infrastructură de alimentare verde” au forța de a rupe barierele care au ținut pe loc dezvoltarea transportului urban verde în România și de a face tranziția tot mai mult în viitor de la carburant la curentul electric. Vrem ca pe măsură ce punctele de încărcare vor fi finalizate să le actualizăm într-o hartă on-line pe care orice șofer să o poată consulta înainte de a pleca spre orice destinație”, a declarat Cristiana Pașca Palmer, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.