5 motive pentru care acoperișurile verzi încep să ia amploare la nivel mondial

acoperișurile verzi

Acoperișurile verzi sunt acele acoperișuri care sunt invadate de gazon/iarbă. Voit bineînțeles, mâna omului este cea care pune la cale această minunăție. Dacă vă întrebați cum arată un acoperiș verde, luați exemplul muzeului Städel din Germania, Universității din California, muzeului Moesgaard din Danemarca, plus sutele de locuințe private din Singapore, țară în care acoperișurile verzi par să fie din ce în ce mai numeroasgreen-roofe. Dar poate vă întrebați de ce investesc oamenii în asemenea acoperișuri… Ei bine, există cel puțin 5 motive sau mai bine zis 5 beneficii ale unui acoperiș cu gazon.

5 beneficii ale acoperișurilor cu gazon

  1. Reduce costurile de întreținere. Cei care aleg să pună gazon pe casă reduc destul de mult costurile de întreținere și de reparații. Acoperișul este practic la adăpost.
  2. Gazonul este un izolator mult mai bun, în special pe timp de vară când razele soarelui nu mai încing acoperișul, se opresc în gazonul de pe acesta. Un acoperiș verde poate reduce costurile de răcire cu peste 20%. Veți consuma mai puțin curent electric cu aerul condiționat.
  3. Reduce zgomotul, chiar dacă nu vi se pare plauzibil, zgomotele se răspândesc chiar și prin acoperiș. Dacă acesta este acoperi în schimb cu verdeață, undele sonore nu mai pătrund. Acoperișul cu gazon este o soluție perfectă pentru cei care au case în apropierea aeroporturilor sau a gărilor.
  4. Casa o să arate mult mai bine. Nu știu câți dintre voi ați văzut LIVE o casă acoperită cu gazon, mai ales pe timp de vară. Este superbă.
  5. Reduci nivelul gazelor cu efect de seră. Cu cât vom avea mai multă verdeață cu atât vom avea mai puțină poluare în aer pentru că după cum știm, plantele eliberează oxigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.