Care este viitorul automobilelor cu combustibili fosili?

gasoline-175_20141215102934483Atunci când spui automobil  cu combustibil fosil spui o mașină pe benzină și motorină. În principiu, viitorul acestora este oricum unul destul de sumbru din cauza faptului că petrolul din pământ este în cantitate finită. Odată și odată se va termina și el pentru că noi consumăm de vreo sută de ani ce s-a adunat în sute de milioane de ani. Ei bine, este foarte probabil ca viitorul acestor automobile să fie nesigur nu din cauza epuizării resurselor naturale ci din cauza poluării. Este foarte probabil ca în următorii 20 de ani automobilele să devină ecologice 100%.

Un studiu al Institutului NewClimate scoate în evidență faptul că dacă omenirea vrea să aibă succes în implementarea acordului de la Paris și să reușească să atingă ținta de încălzire globală de 1.5 grade Celsius, ultimul automobil care folosește combustibili fosili ar trebui să iasă pe poarta fabricilor în anul 2035, adică peste aproape 20 de ani de acum.

„Standardele de emisii doar orientează flotele de transport către un anumit punct. Este clar că, pentru a ne atinge ținta de încălzire globală de sub 1,5 grade Celsius, lumea trebuie să facă o mișcare de paradigmă în cazul vehiculelor cu zero emisii”, a declarat autorul raportului, Markus Hagemann, Institutul NewClimate.

Mai mult, pentru a menține ținta de încălzire globală de 2 grade, până în 2050 jumătate din totalitatea automobilelor care circulă pe străzile din lume ar trebui să aibă emisii zero. Discutăm despre niște ținte destul de fanteziste din punctul meu de vedere dar cine știe ce are să ne rezerve viitorul, nu? Sunt de părere că în următorii 10 ani se vor face progrese destul de mari pe nișa de automobile electrice.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.