Poluarea râurilor amenință sănătatea a peste 300 de milioane de oameni la nivel mondial

poluarea raurilor

La nivel mondial poluarea a ajuns să fie o problemă destul de mare pe toate palierele, nu doar cea din râuri. Poluarea aerului a devenit o problemă fără rezolvare prin China și Paris dar am mai discutat noi despre aceste probleme în trecut, nu le mai reluăm. Ideea este că toate aceste forme de poluare duc la schimbările climatice și la încălzirea globală pe care toată lumea încearcă să o stopeze de vreo 10 ani de zile, fără succes încă. Ne vom axa în cele ce urmează pe poluarea din râuri, să vedem mai exact ce înseamnă și cine sunt cei care pun în pericol viața a peste 300 de milioane de oameni.

Cea mai mare problemă cu poluarea apelor este bineînțeles în Africa, Asia și America Latină, unde pesticidele sunt dese ori infiltrate în pânza freatică. Problema este că această poluare oferă mediul propice pentru dezvoltarea bolilor precum holera sau febra tifoidă care sunt mortale în mediile acelea primitive. Ca să vă faceți o idee, conform unor studii, se pare că jumătate din râurile din Asia sunt infectate cu agenți patogeni mortali. Din păcate, datorită creșterii numărului populației și a exploziei industriale din Asia, nici nu cred că se poate face mare lucru în acest sens.

Cine este vinovatul principal pentru popularea apelor din râuri, ne explică cercetătorul Paul Reig

„Nu există motivații pentru companii și alți jucători de pe piață, poziționați în amonte, să nu polueze. De cele mai multe ori, impactul este sesizat abia la nivel de utilizatori. Lipsa legislației sau proasta ei implementare și lipsa monitorizării calității apei permit acestor lucruri să se întâmple.” Spune Reig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.