3 motive pentru care România nu se va umple niciodată de mașini electrice

mașini electrice

mașini electriceChiar dacă vânzările de mașini electrice au crescut cu aproape 90% față de anul trecut în România, mai este cale lungă până să ajungem și noi în rând cu americanii ori cu altă națiune pe ale cărei străzi circulă mașini electrice fără nici un fel de probleme. Din păcate, în România , eforturile care se fac în acest sens, în susținerea infrastructurii pentru mașinile electrice sunt prea mici și din punctul meu de vedere există cel puțin 3 motive pentru care străzile din România nu se vor umple niciodată de mașini electrice.

3 motive pentru care România nu se va umple niciodată de mașini electrice

  1. Nu există infrastructură. Foarte puține prize de încărcare sunt puse la dispoziția celor care posedă o mașină electrică. E clar că nu poți să cumperi un asemenea automobil dacă nu îl poți folosi. Recent, s-a inaugurat ruta Arad – Constanța care asigură traversarea României doar pe curent electric. Foarte puțin oricum, mult mai slab față de țările civilizate din Europa.
  2. Sunt foarte scumpe. Mașinile electrice reprezintă o variantă pentru cei care în România sunt potenți din punct de vedere financiar. Variantele electrice ale mașinilor normale costă mult mai mulți bani și deocamdată sunt doar niște jucării pe care cei bogați și le permit. Eu personal nu cunosc pe nimeni care să dețină așa ceva și nici nu cred că există în Severin o priză pentru mașini electrice.
  3. Nu există mentalitate. Mașinile electrice prind foarte bine în țările civilizate precum Japonia, SUA, Germania, Suedia unde oamenii doresc mașini cât mai fiabile și cât mai ieftine din punct de vedere ale costurilor de întreținere. În România, oamenii vor numai AUDI și BMW diesel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.