7 măsuri necesare la nivel mondial pentru reducerea gradului de poluare

poluare

poluareGradul de poluare la care s-a ajuns astăzi în marile aglomerări urbane impune noi reguli. E clar că ceva trebuie să se schimbe, altfel vom muri cu toții asfixiați de gazele produse de mașinile proprii, ori de combinatele la care lucrăm zilnic. Totuși, pentru reducerea gradului de poluare sunt necesare niște măsuri care acum deși par dure, pe termen mediu și lung vor avea un impact pozitiv.

7 măsuri necesare la nivel mondial pentru reducerea gradului de poluare

  1. Industria producătoare trebuie să fie alimentată de energie regenerabilă. Gata cu cărbunele sau cu păcura sau cu motorina, care alimentează azi marile uzine.
  2. Sunt necesare investiții serioase în dezvoltarea infrastructurii pentru mașini electrice. Pentru ca străzile să se umple de mașini cu 0 noxe, e nevoie de prize de încărcare cât mai dese.
  3. Trebuie create piste pentru biciclete asemănătoare celor din Danemarca. Orașele care folosesc piste pentru biciclete sunt mult mai respirabile și disciplinate.
  4. Transportul în comun trebuie să fie electric, maxim hibrid. Există deja autobuze electrice autonome prin Singapore și Statele Unite care se descurcă admirabil.
  5. Este imperios necesar creșterea numărului spațiilor verzi din orașe. Se construiește tot mai mult, tot mai multe betoane apar peste noapte. E nevoie și de spații verzi pentru oxigen.
  6. Reciclarea trebuie să ajungă la un grad de colectare apropiat de 90%. Chiar dacă astăzi nivelul de reciclare din România este de maxim 5%, sperăm ca pe viitor să se schimbe lucrurile.
  7. Risipa alimentară trebuie să ajungă la un grad de maxim 5%. Deja se fac demersuri destul de serioase la nivel mondial pentru reducerea risipei alimentare cât mai mult posibil.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.