Ai de gând să-ți alimentezi casa cu energie solară? Iată care sunt avantajele

energie solară

energie solarăSă-ți alimentezi casa cu energie solară în ziua de azi nu se mai rezumă strict la ideea de ecologie, a apărut și factorul economic pentru că prețurile pentru cumpărarea și instalarea de panouri solare au scăzut destul de mult. Este oarecum normal să avem prețuri mai mici pentru o tehnologie care are deja ani buni de când este pe piață. Oricum am spus de multe ori, energiile regenerabile sunt viitorul iar în cele ce urmează vom discuta despre avantajele alimentării locuințelor cu energie solară.

Cele mai importante avantaje ale alimentării caselor cu energie solară

  1. Prețul scăzut. Chiar dacă inițial este nevoie de investiție, aceasta se amortizează destul de rapid. În plus, prețurile pentru panourile solare au scăzut cu 20- 25% în medie numai în ultimele 6 luni.
  2. Economie. Dacă alegi să instalezi panouri solare, după ce recuperezi investiția inițială, vei avea curent electric gratuit. Asta înseamnă că pe termen mediu și lung vei avea foarte mult de câștigat.
  3. Un aer mai curat. Energiile regenerabile sunt calea pentru o planetă mai curată, mai puțin poluată iar în ultimii ani, tot mai multe schimbări climatice au lovit țările poluatoare.
  4. Nu depinzi de nimeni. Cei care locuiesc în România depind de companiile de electricitate care sunt puține la număr și furnizează servicii de calitate foarte slabă. Scapi de prețurile abuzive, de monopol și nu în ultimul rând, de celebrele pene de curent.
  5. Ai energie și când afară nu este soare. Mitul conform căruia panourile solare sunt eficiente doar în țările în care există mult soare nu mai este de actualitate. Există baterii care pot stoca energie ce poate fi folosită cu brio atunci când soarele se ascunde sau este plecat pentru vreo 12 ore (noaptea).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.