Aradul se înscrie pentru Capitala Verde a Europei 2019

Capitala Verde a Europei 2019

Chiar dacă mai sunt 3 ani până la decernarea titlului Capitala Verde a Europei 2019, Aradul nu pierde vremea. Vrea acest titlu și pace. Ei bine, din păcate va avea parte de o competiție destul de acerbă, întrucât în competiție s-au mai înscris 13 orașe destul de renumite.

Aradul nu este la prima tentativă de acest gen, a mai încercat să mai rupă gura târgului și în cadrul ediției 2018 a concursului Capitala Verde a Europei și din păcate a eșuat. Se pare că s-au învățat multe lucruri din acest eșec și cineva chiar crede că în 2019, Aradul va fi polul vieții urbane ecologice în Europa. Să vedem, nu zicem nu, sunt sigur că se poate și în România dacă se vrea și dacă se muncește.

Care sunt orașele înscrise pentru Capitala Verde a Europei 2019

Orașele înscrise pentru acest concurs sunt destul de renumite, de-asta spun că Aradul va avea viață grea. Acestea sunt: Bologna (Italia), Florența (Italia), Funchal (Portugalia), Ghent (Belgium), Kamëz (Albania), Lahti (Finlanda), Lisabona (Portugalia), Oslo (Norvegia), Pecs (Ungaria), Sevilia (Spainia), Strasbourg (Franța), Tallinn (Estonia), Wroclaw (Polonia). Va fi destul de dificil pentru un oraș din România să concureze cu orașe renumite pentru standardul înalt de civilizație precum Sevilia sau Bologna, dar repet, nu va fi ceva imposibil.

„Din ce în ce mai multe municipalități realizează că investițiile de mediu care transformă orașele nu sunt de fapt investiții în bunăstarea oamenilor, creează noi locuri de muncă și asigură un mediu sănătos. Orașele sunt locurile în care potențialul de creștere al Europei este cel mai mare și aici cei mai mulți europeni văd politica de mediu în acțiune”, a spus comisarul european pentru mediu, Karmenu Vella, potrivit celor de la green-report.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.