Exasperată de poluarea atât național cât și din jurul Parisului, Franța a decis să apese butonul OFF pentru termocentralele pe cărbune. În Maroc, în cadrul COP22, președintele Franței Francois Hollande a declarat faptul că are de gând să închidă toate termocentralele care folosesc cărbune în următorii 7 ani. Astfel, Franța va deveni o țară care se va încadra în marja emisiilor de CO2 impuse pentru anul 2050.
Nimeni nu știe dacă această țintă impusă de președintele Hollande este una reală pentru că în acest moment Franța are parte de energie electrică în proporție de 75% venită din doar 60 de reactoare nucleare. Știm cu toții că reactoarele nucleare sunt în curs de închidere la nivel mondial așa că analiștii spun că e puțin probabil ca Franța să renunțe la termocentralele pe cărbune mai ales într-un timp atât de scurt, respectiv până în 2023.
Oricum, nu este singura țară care vrea să renunțe la cărbune, Marea Britanie și-a impus o țintă similară doar că este decalată cu vreo 2 ani față de Franța, respectiv până în 2025. De asemenea, Germania are de gând să reducă cu 95% gazele cu efect de seră până în anul 2050.