Trashzilla – protejează oceanele de poluarea din Hong Kong

Trashzilla

Peste 800 de copii au format o imagine în semn de protest față de poluarea coastei și a oceanelor din jurul Hong Kong. Pe plaja din Repulse Bay, în unul dintre cei mai bogate cartiere din Hong Kong, voluntarii Ocean Recovery Alliance au format „Lap Sap Shung”, un monstru al gunoiului cu ajutorul simplelor trupuri, monstru ce a prins contur abia de la înălțime. Caracterul creat se hrănește cu gunoi și vrea să atragă atenția asupra poluării din jurul orașului Hong Kong. Acest proiect vine într-o vreme în care majoritatea plajelor din Hong Kong sunt acoperite de gunoaie.

În acest moment, Hong Kong are 1178 de kilometri de coastă, se bucură de exemplare marine foarte rare precum delfinul alb chinezesc (care este roz de altfel). Din păcate, anul 2016 a fost un an destul de dificil pentru plaje. Luna aceasta, plaja din Sok Ku Wan, unde copii se joacă turiștii vin foarte des, a fost acoperită aproape în totalitate de gunoaie.

„Unul dintre lucrurile ce pot fi observate imediat este gunoiul. Și nu este un caz singular. Aici însă este vorba despre o companie care ar trebui să ia gunoiul de pe plajă, doar că-l pune unde nu trebuie” spune Gary Stokes, director al Sea Shepherd Global, divizia Asia de Sud Est. Pungi de plastic, sticle, ambalaje au făcut toate plajele imposibil de utilizat. Din păcate, de îndată ce acestea sunt curățate de către guvern sau voluntari, următorul reflux umple din nou plaja cu gunoi.

Departamentul Food and Environmental Hygiene spune că a colectat până acum 180 de saci de deșeuri marine pe data de 1 noiembrie, iar pe data de 5 noiembrie alți 160 de saci. În total, sunt 1.5 tone de gunoi. Acest gunoi, atât timp cât nu este depozitat de firme în mod intenționat, este aruncat de pe insulele Cheung Chau și Lantau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.