Schimbarea distribuției la mașina personală este pentru mulți sinonim cu calamitatea pentru că este genul de operațiune mai mult decât costisitoare. De ce este costisitoare? Păi în primul rând pentru că românii își cumpără numai mașini bengoase pentru care fac credite în bănci, apoi când vine vorba despre întreținere încep să dea din colț în colț și să înjure de toți sfinții. Dacă te numeri printre cei care și-au cumpărat o mașină în limita situației financiare, felicitări. Tu nu vei avea probleme în momentul în care vei fi nevoit să schimbi distribuția. Există chiar o ofertă bună la kit de distribuție pe autoatu.ro care te va face să zâmbești un pic mai mult decât normal.
Dacă este pentru prima dată când te gândești să schimbi distribuția, indiferent că este vorba despre o mașină nouă sau una mai veche pe care ai cumpărat-o la mâna a doua, sfatul meu este să ții cont de câteva lucruri elementare astfel încât să nu existe probleme nici acum pe viitor.
3 lucruri de care trebuie să ții cont dacă te gândești să schimbi distribuția la mașină
- Schimbă toate rolele. Nu te lua după mecanici care-ți spun că una dintre ele este în stare bună. Dacă pentru mașina ta kitul are două role și o curea, pune-le pe toate pe mașină. Nu te uita să faci economie, știu că o rolă poate să coste uneori și 200 de lei.
- Ai grijă la pompa de apă. Există kituri care includ pompa de apă, există kituri care nu o includ. Ar fi bine să o schimbi și pe aceasta, altfel, cu o curea mult mai nouă, mai tensionată, vechea pompă de apă va ceda. Și dacă nu va ceda acum, va ceda în timp așa că schimb-o de acum.
- Stai lângă mecanici. Din proprie experiență îți spun că, în funcție de service, e posibil să fii păcălit. Eu de exemplu la Drobeta Turnu Severin am pățit-o, oamenii mi-au spus că au schimbat toate rolele la distribuție dar de fapt au schimbat doar cureaua, rolele de pe mașină fiind bune. Astfel, au luat ei role de 400 de lei, cam așa se fac afacerile în service-urile auto din România.