Nu știu câți dintre voi ați mers prin spitale și ați observat faptul că medicii și asistentele au costumații foarte diferite cu toate că aparțin aceluiași spital. Se întâmplă acest lucru pentru că spitalele din România nu acordă personalului medical uniforme cum se întâmplă în mediul privat sau cum se întâmplă în străinătate. În România fiecare medic și fiecare asistentă fac rost de uniforme de unde pot, de unde găsesc. Unii își cumpără de pe internet, alții de la furnizori ai spitalului. Ei bine, sunt de părere că într-un spital serios trebuie să existe costume medicale pentru medici și asistente medicale la discreție. Nu trebuie să fie stresați acei oameni că nu au cu ce să se îmbrace la muncă.
Cu toate acestea, problema persistă de foarte mulți ani și din păcate nimeni nu vrea să o rezolve într-un fel sau altul. Doar spitalele private sunt cele care investesc în uniforme, halate, echipamente de protecție și chestii de genul. Până la urmă nici nu te mai miri că am devenit țara numărul 1 mondial la export de medici. Toată lumea pleacă din România din moment ce nu se oferă niște condiții minime de lucru. Aici mereu ești umilit de un sistem pe care nimeni nu vrea să-l rectifice. Și atunci, de ce să stai tu la stat să-ți cumperi până și uniforme medicale de unul singur când poți să pleci în străinătate sau să lucrezi la o clinică privată din România?
Există echipamente de protecție la prețuri accesibile – Dispotrading dar cine să le cumpere? Majoritatea spitalelor din România nu au bani nici măcar pentru medicamentele elementare pe care ar trebui să le dețină în farmaciile proprii, ce să mai zic de uniforme medicale și chestii de-astea auxiliare? Ele cad tot în seama personalului medical ce oricum are niște salarii de mizerie comparativ cu străinătatea. O asistenta medicală în România primește probabil undeva la 2000 de RON în timp ce în Franța primește până la 2500 euro pe lună, uneori și peste, depinde de spital și secție. Costumele medicale sunt mai importante decât par, chiar dacă nu sunt scumpe, reprezintă un fel de grijă pe care statul o acordă acestui sistem medical, grijă care lipsește cu desăvârșire.