Va dura destul de mult până vor apărea normele de aplicare ale acordului climatic de la Paris, acord la care au fost părtașe peste 200 de țări din întreaga lume. Astfel, mai avem de așteptat aproape 2 ani de zile, până în luna decembrie 2018. E drept, pentru a putea pune în practică cele discutate la COP21, este nevoie de multă planificare, este nevoie de stabilirea concretă a finanțărilor și a tehnologiilor ce vor fi implementate de fiecare țară în parte în scopul reducerii gazelor cu efect de seră. Este nevoie de o analiză clară asupra modului de acționare pentru fiecare stat în parte.
Chiar dacă acest termen de doi ani poate să pară unul foarte îndepărtat pentru unii dintre noi, acesta se bazează pe niște analize ale proiectelor similare din trecut. De exemplu, a mai existat un acord climatic la Kyoto (Japonia) în anul 1997 și atunci a fost nevoie de atenție: 4 ani pentru stabilirea regulilor care să ducă la reducerea poluării pentru că vedeți voi, nu este atât de simplu să renunți la termocentralele pe bază de cărbune. E nevoie de o soluție alternativă, soluție care poate să dureze ani de zile pentru a putea fi implementată.
Acordul climatic de la Paris, COP21, are drept scop stoparea încălzirii globale la o medie de + 2 grade Celsius față de era preindustrială. Cel mai important aspect se leagă de faptul că țările foarte dezvoltate au convenit de comun acord cu ajutarea țărilor foarte slab dezvoltate pentru a reuși să se atingă ținta generală a acestui proiect. Implementările COP21 vor costa până la finalul anului 2020 nici mai mult nici mai puțin de 100 de milioane de dolari.