Se spune că atunci când printezi o coală de hârtie, ai mai omorât un copac. Ei bine, se pare că peste 80% dintre companiile mici și mijlocii sunt dispuse să renunțe la a mai imprima facturi și rapoarte pe hârtie, atât în SUA și Marea Britanie cât și în țări ceva mai străine de ecologia hârtiei precum Franța și Germania. Acest lucru a fost scos la iveală de compania Xerox, companie ce activează de zeci de ani în domeniul producției de imprimante și copiatoare digitale, prin intermediul unui sondaj.
Dacă o companie renunță să mai folosească hârtie are de câștigat din mai multe puncte de vedere. Evident, cel ecologic este lăsat la urmă iar pe primele locuri se află economia financiară (nu se mai consumă hârtie și toner de imprimantă) și economia de timp (atunci când trimiți o factură către un client prin poștă, durează zile bune până aceasta ajunge, dacă o trimiți în format electronic, ajunge instant). Astfel, cu timpul, pe măsură ce companiile mici și mijlocii vor avea soluții care să le permită să facă această trecere de la suport fizic la virtual, vor face acest pas.
Coleman Parkes Research este firma care a făcut studiul pentru cei de la Xerox și astfel a ieșit la iveală faptul că aproape 30% dintre cei intervievați au făcut progrese semnificative în ultimii ani pentru diminuarea consumului de hârtie și pentru migrarea în spațiul virtual.
Aproape jumătate (46%) din respondenți au confirmat că procesele bazate pe hârtie consumă foarte mult timp, iar 6 din 10 consideră că acest lucru are un impact considerabil asupra profiturilor. Țările în care IMM-urile irosesc cel mai mult timp cu astfel de procese sunt Germania (51%) și Statele Unite ale Americii (50%), urmate de Regatul Unit (43%) și Franța (37%).
Sursa datelor: green-report.ro