Spune STOP tăierilor de brazi

brazi

brazi An de an, Crăciunul face mari ravagii în lume, nu doar în România. Este perioada în care risipa alimentară atinge cotă maximă iar vânătoarea de brazi de asemenea, explodează. Din păcate, brazii reprezintă o cantitate finită și aceștia au nevoie de ani buni pentru a se dezvolta.

După cum știm cu toții, acei brazi falnici pentru care ni se cer anual sute de euro prin piețe reprezintă doar vârful copacului. Spune STOP tăierilor de brazi și cumpără un brad artificial.

Acesta din plastic este mult mai durabil (te poate ține chiar și 10 ani) dacă ai grijă de el și ne ajută să menținem un aer mai respirabil pe planetă. Conform statisticilor, în Europa se taie anual 50 de milioane de brazi de circa 2 metri înălțime, brazi care au normal nevoie de un deceniu pentru a ajunge la această maturitate.

În România, avem de asemenea o tradiție de necontenit în ceea ce privește bradul de Crăciun. Este locul în care Moșul îți pune cadourile și din păcate ne-am obișnuit să ne miroasă a brad în casă în această perioadă. De fapt, acesta este motivul egoist pentru care românii nu vor nici în ruptul capului să renunțe la brazii naturali în detrimentul artificialilor. Ei vor să le miroasă a brad în casă și astfel să le amintească de copilărie.

Fundația Conservation Carpathia, cu ajutorul Corului Symbol, au pus la cale un colind pe nume „O brad frumos, neputincios” prin intermediul căruia se dorește tragerea unui semnal de alarmă în ceea ce privește măcelărirea milioanelor de brazi de Crăciun. Iată cam ce a iești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.