Care sunt cele mai toxice țări din lume?

The Eco Experts au scos la iveală un raport conform căruia, Arabia Saudită și Kuweitul sunt de departe cele mai toxice țări din lume la ora actuală. 135 de state au participat la acest studiu și pentru a se ajunge la această concluzie, s-au luat în calcul următoarele aspecte:

  • Consumul de energie pe cap de locuitor
  • Emisiile CO2 provenite din arderea combustibililor fosili
  • Nivelul de poluare a aerului
  • Decesele apărute din pricina poluării aerului
  • Producerea de energie din resurse regenerabile

Astfel, dintre toate cele 135 de state participante la studiu, Arabia Saudită este de departe cea mai toxică țară din lume, cu un nivel de poluare mult peste medie. Arabia Saudită este de asemenea cel mai mare producător de combustibili fosili din lume așa că nu e de mirare. În plus, această țară este pe ultimul loc dintre cele 135 la capitolul investiții în energie regenerabilă.

În Europa, conform aceluiași studiu, cea mai poluată țară este Luxembourg dar nu din propria inițiativă ci din cauza vecinilor pe care-i are. Germania și Belgia reușesc cu brio să trimită noxe în Luxembourg și să afecteze calitatea aerului. Să nu uităm faptul că Germania a fost una dintre cele 5 țări somate de către Comisia Europeană în legătură cu nivelul NO2 din atmosferă.

La polul opus, țările cele mai puțin poluate sunt cele în care nu există industrie. Amintim aici Kenya, Etiopia, Mozambicul și multe altele din Africa, în care mâna omului nu a apucat să distrugă nimic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.