Groapa de gunoi ecologică de la Pojorâta (Suceava)

Groapa de gunoi ecologică de la Pojorâta

Groapa de gunoi ecologică de la PojorâtaRomânia are o mare problemă cu gropile de gunoi. Multe dintre ele sunt vechi, poluează atât aerul cât și solul și din păcate nimeni nu vrea să schimbe chestia asta. Cu câteva mici excepții bineînțeles. Una dintre aceste excepții se numește comuna Pojorâta din județul Suceava, unde, să vezi și să nu crezi, se va construi o groapă de gunoi ecologică într-un vârf de munte. De asemenea, această comună a fost declarată stațiune turistică prin intermediul unei hotărâri de guvern.

„Sunt convins că nu va afecta turismul şi timpul va demonstra acest lucru”, Spune Bogdan Codreanul, Primarul comunei Pojorâta.

Din punct de vedere turistic, această comună dispune de aproximativ 300 de locuri de cazare de care turiștii pot beneficia dacă vin să viziteze Pietrele Doamnei, Biserica Sf. Nicolae, etc. Groapa de gunoi reprezintă un proiect mult mai vechi, respectiv din 2011 și face parte din proiectul „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor” (SMID). Aproape 52 de milioane de euro reprezintă valoarea totală a proiectului, bani care vor veni în proporție de 80% de la Uniunea Europeană.

Acești 52 de milioane de euro vor mai fi folosiți și pentru a construi un depozit de deșeuri în comuna Moara tot din județul Suceava și pentru a reabilita alte gropi de gunoi neconforme cu standardele din Suceava, Rădăuți, Gura Humorului, Fălticeni, Siret, Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc. În plus, se vor construi 3 stații de transfer deșeuri noi, pe lângă cele două deja existente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.