Cum sunt încurajați francezii să cumpere biciclete electrice

biciclete electrice

Mersul cu bicicleta este o practică des întâlnită în țările europene civilizate, în care primarii au rezolvat într-o oarecare măsură problema locurilor de parcare sau a circulației în marile orașe. Pentru România, bicicleta nici nu există din păcate dar în cele ce urmează o să prezentăm o idee destul de interesantă care poate va încuraja și pe cei din România să investească în piste pentru biciclete și în descongestionarea traficului de pe stradă. Ei bine, francezii au trecut la nivelul următor în ceea ce privește ideea de bicicletă. Guvernul de pa Paris are de gând să subvenționeze cu 200 de euro cumpărarea de biciclete electrice de către cetățeni.

După cum știm, Franșa este una dintre țările din Uniune care se confruntă cu cele mai mari probleme legate de poluare și sper ca prin acest proiect, să reușească să convingă pe cei care folosesc automobilele personale, să le lase acasă. Bicicletele electrice trebuie doar încărcate, nu trebuie pedalat sau chestii de genul. Astfel, nu mai au scuză cei care spuneau că stau prea departe de locul de muncă pentru a merge cu bicicleta, că sunt cardiaci sau că transpiră și ajung transpirați la serviciu. Condițiile de acordare pentru această subvenție de 200 de euro sunt legate de putere și de componența acumulatorului. Astfel, se pot cumpăra biciclete electrice subvenționate dacă au acumulatori fără plumb și dacă au o putere mai mică de 3 kw.

În acest moment, conform ultimelor studii, doar 2% dintre francezi se duc la serviciu cu bicicleta așa că Guvernul de la Paris trage speranțe că va reuși prin intermediul acestei măsuri să convingă mai multă lume să folosească aceste echipamente ne poluante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.