La ce trebuie să fii atent atunci când cumperi lămpi pentru grădină

lămpi pentru grădină

Toți cei care locuiesc la casă au de gând să-și transforme curțile și grădinile în adevărate oaze de liniște și frumusețe. Evident că vor trebui să și lumineze aceste perimetre și aici apare o mică problemă: cum trebuie alese lămpile de grădină astfel încât totul să fie în regulă? Pentru că în orice magazin de bricolaj ai intra ești luat cu asalt încă de la intrare cu fel de fel de lămpi de grădină care mai de care mai pe panouri solare și alte prostii de-astea ce au scopul să-ți ia ochii.

La ce trebuie să fii atent atunci când cumperi lămpi pentru grădină

  1. Lampa de grădină trebuie să fie pe bază de LED. Orice altă combinație, cu halogene sau becuri economice nu-și are rostul. LED-urile sunt de departe cele mai eficiente din punct de vedere atât al consumului cât și al intensității luminoase.
  2. Lămpile de grădină trebuie să fie rezistente la apă. De ce? E clar că în grădină o să mai uzi, o să mai plouă. Ferește-te de bazaconiile ieftine de prin magazinele de bricolaj, altfel o să fii nevoit să le schimbi după fiecare ploaie ceva mai sănătoasă. O lampă LED de grădină serioasă trebuie să aibă certificarea IP65.
  3. Carcasa lămpii trebuie să fie de calitate. Îți dai seama imediat dacă ai de-a face cu o lampă serioasă ori cu o chinezărie ieftină dacă te uiți la carcasă. Încearcă să mergi pe lămpile cu carcasă din aluminiu, aluminiul este un martor de necontestat al calității.
  4. Stai departe de lămpile cu „energie solară”. Mă refer la acele petarde ieftine pe care dai de obicei maxim 10 lei în magaziile de bricolaj. Optează mereu pentru lămpile serioase care se merg la 220v pentru că ideea e amenajarea grădinii cât mai frumos, nu bătăi de cap cu chinezării ieftine care niciodată nu funcționează. Cred că vă puteți da seama și singuri ce lămpi solare pot să fie acelea cu 7-8 lei bucata, nu? Mergeți întotdeauna pe calitate, nu pe prețul cel mai mic și mai mult ca sigur veți reuși să vă amenajați grădina într-un mod extraordinar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.