Primăria din Paris ajunge în instanță din cauza poluării

Primăria din Paris

Problemele cu poluarea din Paris sunt departe de a fi soluționate. Municipalitatea a luat măsuri în ceea ce privește restricția circulației, a oferit avantaje celor care doresc să utilizeze transportul în comun în detrimentul autoturismului personal dar se pare că nu au fost suficiente. Au început să apară procesele în instanță și unul dintre cele mai renumite este cel al unei profesoare de Yoga, rezidentă de peste 30 de ani în Paris, care s- îmbolnăvit din cauza poluării.

Pe numele ei Coltilde Nonnez, acuză Primăria din Paris că s-a îmbolnăvit de astm și pneumonie din cauza nivelului destul de ridicat al poluării din oraș.

„Doctorul care mă tratează mi-a spus că aerul din Paris este atât de poluat încât respirăm un aer foarte prost. El mai are și alți pacienți asemenea mie, inclusiv copii și bebeluși. În plus, cardiologul meu spune același lucru”, a declarat Nonnez.

„Criticăm statul pentru că suntem de părere că problemele medicale pe care le suferă victimele poluării sunt o urmare a lipsei de acțiune autorităților în rezolvarea acestor probleme”, a declarat avocatul Francois Lafforgue pentru Le Monde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.