Vremurile pe care le trăim se îndreaptă încet dar sigur spre eliminarea cărbunelui din industrie. Este de departe cel mai poluant combustibil fosil și în urma COP 21 de la Paris, statele lumii au decis să forțeze un pic conceptul de energie verde, concomitent cu eliminarea combustibililor fosili poluatori. Coal India este compania care a închis recent alte 37 de mine de cărbune, mine care nu mai sunt viabile din punct de vedere economic din moment ce trendul este ascendent și favorabil energiilor verzi. 82% din totalul cărbunelui produs în India provine de la această companie, care în acest moment mai deține alte 413 mine (176 deschise, 207 subterane, 30 mixte).
„Având în vedere cele menționate, a fost pregătit un plan de acțiune prin care cele 37 de mine neviabile (exploatări subterane) sunt prevăzute pentru a fi închise în perioada 2017-2018”, au declarat reprezentanții companiei.
De asemenea, așa cum era de așteptat, tarifele pentru energia produsă cu ajutorul panourilor solare ori morilor eoliene au scăzut, ajungând să fie cu un sfert mai mici decât în urmă cu câțiva ani. Și este un trend nu doar în India. De exemplu, la nivel mondial în anul 2014, 41% din energia consumată provenea din termocentrale ce foloseau cărbune. Ca target pentru 2021 avem cifra de 36%, care ar putea fi atinsă dacă ne uităm ce se întâmplă în țări precum India, unde zeci de mine se închid anual.